Jak si připravit kolo na sezónu

Tipy
30. 5. 2024

S příchodem teplých dnů je čas připravit své kolo na první vyjížďku. Aby ses vyhnul nepříjemnostem na cestě, je důležité provést několik kontrol kola a provést alespoň základních údržbu. Zde je postup, jak na to:

Kontrola plášťů a duší

Začni kontrolou plášťů, které mohou přes zimu popraskat nebo vykazovat jiné defekty, jako jsou například probržděné plochy. Po vizuální prohlídce zkontroluj tlak v pneumatikách. Po zimě bývá tlak nízký, takže je třeba pláště dofouknout na odpovídající hodnotu.

Správný tlak v pneumatikách

Správný tlak je individuální a závisí na preferencích cyklisty. U horských kol platí, že nižší tlak je pohodlnější v terénu, ale zvyšuje riziko procvaknutí duše o kořen. Vyšší tlak je vhodný pro jízdu po asfaltu, ale v terénu mohou kola odskakovat. Váha jezdce také hraje roli – lehčí jezdci mohou foukat nižší tlaky, těžší naopak vyšší.

Pokud používáš bezdušový systém, můžeš foukat nižší tlaky, což zlepšuje jízdní vlastnosti v terénu a snižuje riziko defektů díky tmelu.

Kontrola pohonu

Správný stav pohonu je klíčový pro bezproblémovou jízdu. Zkontroluj řetěz, zda není rezavý a je dostatečně namazaný. Dále se zaměř na lanka, zda nejsou narušená nebo roztřepená.

Kontrola brzd

Brzdy jsou nejdůležitějším prvkem pro bezpečnou jízdu. U kotoučových brzd zkontroluj opotřebení brzdových destiček. Pokud mají méně než 1 mm materiálu, je potřeba je vyměnit. Opotřebení je potřeba zkontrolovat i u brzdových kotoučů. Jejich tloušťka nesmí být měnší, než hodnota která je většinou uvedena na kotouči. 

Zkušební jízda

Po všech kontrolách je dobré vyzkoušet kolo na krátké zkušební jízdě. Pokud vše funguje, můžeš vyrazit na delší projížďku.

Jak na servis kola

Pokud si troufáš na složitější servisní úkony, nabízíme několik rad pro správné seřízení a údržbu kola.

Jak seřídit přehazovačku

Seřízení přehazovačky je důležité pro plynulé řazení. Postup seřízení zahrnuje nastavení dorazových šroubů označených H a L a šroubu pro doladění vzdálenosti horní kladky vůči kazetě.

Nejprve seřizuj doraz H. Nejlepší postup je zařadit nejmenší pastorek na kazetě (tedy nejtěžší převod) a povolit šroub, který uchycuje lanko. Tím snížíš napětí a podaří se ti citlivěji přehazovačku seřídit. Po povolení lanka zkontroluj řadící páčku a její stavěcí šroub případně zašroubuj. Poté už se můžeš pustit do seřizování. Horní kladka přehazovačky musí být v jedné linii s nejmenším pastorkem na kazetě. Toho docílíš šroubem s označením H, kterým jemně otáčíš až bude v požadované linii. Poté můžeš upevnit lanko k přehazovačce.

Druhý dorazový šroub s označením L se seřizuje obdobným postupem. Opatrně zařaď na největší pastorek na kazetě (nejlehčí převod) a opět musí být horní kladka přehazovačky v jedné linii s pastorkem. Dotažení dorazového šroubu zamezíš spadnutí řetězu mezi kazetu a výplet.

Třetím šroubem seřizuješ vzdálenost horní kladky od největšího pastorku kazety. Správná vzdálenost je u 12-ti rychlostních přehazovaček Shimano vyznačena riskou na ramínku přehazovačky. U přehazovaček Sram je ke správnému nastavení této vzdálenosti určený plastová měrka, který je dodávaný společně s kazetou.

Pokud jsi postupoval/a správně, tak je přehazovačka správně nastavená. Jestli však řazení stále není plynulé, lze napnout lanko pomocí stavěcího šroubu na řadící páčce.

Jak vyměnit řetěz

Řetěz se používáním natahuje a je potřeba jej pravidelně kontrolovat a vyměňovat. Pro výměnu řetězu je nutná nýtovačka, kterou zkrátíš nový řetěz na správnou délku. Správná délka závisí na počtu zubů na kazetě, převodníku a délce zadní stavby. Jiná délka řetězu bude i u celoodpružených kol, u kterých závisí na pohybu zadní stavby.

Prvním způsobem změření správné délky řetězu je metoda velká-velká, tedy velký převodník a velký pastorek na kazetě. Řetěz omotej okolo velkého pastorku kazety bez protažení kladkami přehazovačky a velkého převodníku. K této délce připočítej ještě dva články. Tento způsob je vhodný pro pohony s přesmykačem.

Druhým způsobem, který se používá u jednopřevodníkových pohonů nebo u celoodpružených kol můžeme zjednodušeně nazvat malá-velká. Řetěz omotej kolem převodníku a kazety a provleč ramínkem přehazovačky. Délku nastav tak, aby se horní kladka nedotýkala spodní linie řetězu, ale mezera byla co nejmenší. Tím si zajistíš dostatečně dlouhý řetěz i pro celoodpružená kola, u kterých je potřeba počítat s pohybem zadní stavby a stlačováním tlumiče. 

Jak vyměnit brzdové destičky

Výměna brzdových destiček zahrnuje demontáž třmenu, vyjmutí závlačky a výměnu starých destiček za nové. Pokud jsou destičky příliš blízko kotouči, je třeba je opatřně roztáhnout plochým a neostrým předmětem.

Jak vyměnit plášť nebo duši

Opotřebované pláště nebo defektní duše je třeba pravidelně kontrolovat a vyměňovat. Postup zahrnuje demontáž kola, vyfouknutí duše a montáž nového pláště nebo duše.

Vždy je potřeba kolo odmontovat z rámu, ke kterému je upevněno buď rychloupínákem nebo pevnou osou. U klasického rychloupínáku je postup o něco jednodušší a nevyžaduje žádné nářadí. Novější horská nebo gravel kola již mají pevné osy, kterou mohou být na principu rychloupínáku, tedy s páčkou, která se odtáhne a osa vyšroubuje. Některé pevné osy ale nemají páčku, ale inbusovou hlavičku. Proto je dobré s sebou vodit i malé nářadí.
Po odmontování kola z rámu (nebo vidlice) vyfoukni duši. V případě defektu v duši již žádný tlak nebude nebo jen velmi malý. Poté prsty promačkej boky pláště aby se odlepily od ráfku a montpákou postupně vytlačuj jednu stranu pláště z ráfku. V případě defektu duše už stačí vyjmout píchlou duši a nahradit novou, kterou před vložením do ráfku mírně napumpuj.

Jak umýt kolo

Správné mytí kola je důležité pro jeho funkčnost. Používej vhodné mycí prostředky a speciální kartáče na různé části kola.

Vybírat můžeš z univerzálních čističů nebo speciálních čističů na rámy nebo na pohon. Stačí tedy nanést vrstvu mycího prostředku, chvilku počkat a kartáčem nebo houbou kolo umýt. Používat můžeš speciální kartáče na rám, pláště nebo na pastorky kazety.

Další důležitou součástí mytí kola je očista převodového ústrojí, tedy kazety, řetězu a převodníků. Řetěz čistíme pomocí tzv. pračky na řetěz, do které se nalévá čistící prostředek, který jej zbaví mastnoty a nečistot. Kazetu a převodníky vyčistíme pomocí vhodných kartáčů s drsnějšími štětinami.

Dalšími komponenty, které je dobré pravidelně čistit je odpružená vidlice, tlumič a brzdy. Správnou péčí o tyto komponenty prodlužujeme jejich životnost a samozřejmě je udržujeme funkční a spolehlivé.

Jak správně namazat kolo

Po umytí kola je důležité ho vysušit a namazat. Používej speciální maziva pro různé komponenty kola a nezapomínej na pravidelný servis odpružených vidlic a tlumičů.

Na vysušení řetězu je nejlepší kompresor, se kterým je tento úkon hračkou. Jelikož ale každý nemá kompresor postačí suchý savý hadřík, který rovněž splní svou funkci. Po vysušení řetězu už stačí namazat vhodným přípravkem. Existuje mnoho maziv podle podmínek, ať už do sucha, do mokra nebo třeba do zimy. V dnešní době jsou moderní i vosky, které nezanášejí řetěz nečistotami. Vybrat to správné se může zdát být složité, ale důležitější než čím řetěz namazat je ho opravdu namazat. 

Odpružené vidlice, tlumiče a teleskopické sedlovky je třeba ošetřovat speciálním mazivem, které se nanášejí na gufera a pístnice. K tomuto ošetření je vhodné mazivo např. Brunox. Po jeho aplikace stačí párkrát propružit a zbytek maziva otřít.
Nezapomínej ale, že odpružené vidlice a tlumiče mají servisní intervaly, které jsou přesně předepsané výrobcem. Proto při dosažení těchto intervalů nech vidlici nebo tlumič odborníkům v autorizovaných servisních střediscích.

Kotouče se ošetřují speciální sprejem na brzdy, který je zbaví nečistot a mastnoty. Pro pohyblivé části jako například čepy přehazovačky apod. lze použít například teflonový sprej.

U veškerého mazání platí, že nestačí jen namazat a nechat být, ale je potřeba přebytečné mazivo otřít.