Qayron novinky 2024

Novinky
23. 11. 2023

O Qayron

Ti co nás sledují od začátku vědí a pro ty co ne, se vrátíme na skok do minulosti. Značku Qayron jsme začali připravovat v roce 2018 i když myšlenky na ní jsme měli v hlavě už dávno. Chtěli jsme vyrábět taková kola, na kterých sami chceme jezdit. Kola u nichž není třeba hned po koupi vyměnit polovinu komponentů. Kola co se nezaleknou terénu a každá překážka je pro ně výzvou. Tehdy se začal psát příběh s velkým Q.

Náčrty, první prototypy a testování. V roce 2019 jsme na veletrhu For Bikes uvedli první ucelenou kolekci QAYRON - trailové a endurové celoodpružené modely Carma, pevné trailové modely Spyro a XC řady kol Kyra a Ram.

Od té doby už nějaký ten čas uplynul. Qayron mezitím představil druhou generaci kol pod označením MKII a nabídku rozšířil gravel One.Dr.

 A teď se dostáváme k tomu co vás všechny zajímá. Nové modely jsou připraveny a postupně je uvádíme do prodeje.Info o nových modelech a našich plánech můžete shlédnout ve videu.

Modely 2024

Při tvorbě nových modelů se držíme naší hlavní a prvotní myšlenky. Proto jsou všechna kola vybavena moderními značkovými komponenty. Nehledě na variantu nebo cenu, najdete na Qéčkách vždy pevné boost osy, vzduchové vidlice, 1x sady Shimano vč. brzdových sad Shimano nebo rámy ze zeslabovaných trubek s kitovanými svary v případě “hliníkových” modelů. U “oceláků” jsou rámy opatřeny antikorozní úpravou Black ED i uvnitř trubek.

 

Spyro MKIII

Spyro doznalo velkých změn. Dostalo kompletně novou geometrii. Je delší s větším reachem (ve velikosti L se reach prodloužil o 2cm), má o jeden stupeň položenější hlavovou trubku (65°), kolmější sedlovou trubku (75°). To vše přináší lepší ovladatelnost kola.

A jako úplná novinka, přichází Spyro i ve verzi 27,5” (ve velikostech S/M/L) pro ridery menších postav, děti nebo trailově naladěné slečny. 

Spyro CrMo 

Opět jsme pro vás vyrobili dlouho vyprodaný model trailového pevňáku na chrom-molybdenovém rámu. Spousta z vás si asi bude říkat proč ocel, když je těžší. Avšak ocel má rozdílné jízdní vlastnosti, které se těžko popisují. Rozhodně je kolo pohodlnější. Ocel totiž tlumí drobné vibrace. Zní to trochu neurčitě? Ocel se prostě musí zažít. Nově i v dostupnější variantě.

Ram a Kyra

Oblíbený pánský Ram a dámská Kyra se vrací v nových barvách. Ram a Kyra však nejsou obyčejná XCčka. Mluvíme o tzv. backcountry kolech. Každá značka tento termín definuje jinak. Co to znamená u nás? Kolo je vybaveno vidlicí se zdvihem 120 mm, položenější hlavovou trubkou, vzpřímenější sedlovkou a delším reachem než klasické XC nebo turistické horské kolo. Zvládnete na nich výlet s rodinou, delší výšlap a nezaleknou se i náročnějšího terénu nebo lehčího trailu. 

Ram CrMo

Úplná novinka v naší nabídce. Ocelový XC/backcountry pracant, který se nebojí ničeho. Ať už se chystáte na XC švih, bikepackingové dobrodružství v divočině nebo výlet s rodinou. Tento ocelový bajk nabídne velkou míru komfortu, moderní geometrii a sexy vzhled tenkých trubek.

One.Dr

Vandr je zpět v naší nabídce. Rám je vyvinut čistě pro gravelové sady pohonu. To znamená, že na našich vandrech nenajdete žádné silniční sady nebo jejich kombinace. Díky použitému Shimano GRX bylo možné optimalizovat rám tak, aby se vešly až 50tkové pláště nebo blatníky. Samozřejmostí jsou pevné osy, zeslabovaný rám nebo karbonová vidlice. Sportovní, rychlý, odolný a lehký. Opravdový gravel bez kompromisu.

One.Dr CrMo

Osvědčená sportovní geometrie, která je shodná s “hliníkovou” variantou. Avšak ve spojení s carbonovou vidlicí přináší ještě více komfortu. Rám je samozřejmě také opatřen technologií Black ED pro dlouhou životnost a odolnost vůči korozi. Čistá GRX sada, teleskopická sedlovka, zapletená kola Mavic Allroad a možnost použít pláště 50c dělá z One.Dr odolný stroj.

Nové modely nejsou jedinou změnou, která se týká Qayronu. Nově budeme naše modely sestavovat v menších sériích na stojanové montáži. Každé kolo tedy bude sestaveno kvalifikovaným mechanikem. Samotné sestavení z krabice bude snazší díky novému způsobu balení. Jednoduše vybalíte, nasadíte přední kolo, otočíte řidítka a můžete vyrazit.

Pracujeme i na prodejní síti. Pečlivě vybíráme správné obchody, u kterých budete moci naše kola vybrat a vyzkoušet nebo si k nim kolo objednat. Stále však můžete využít doručení domů nebo do sítě Kolofix.

Spustili jsme program customizace - zatím pouze pro modely gravel. Může si tak při koupi kolo upravit a vyladit podle svých představ.

 

Budoucnost

Spousta našich fanoušků netrpělivě čeká a ptá se na jeden konkrétní model - CARMA. Bohužel nějakou dobu čekat ještě budeme. Jak jistě víte, za poslední roky celé bikové odvětví potkalo několik krizí. Covid nebo různé dodavatelské výpadky zapříčinily prodloužení vývoje nových modelů. Ale… model Carma je na rýsovacích prknech a věříme, že se brzy vše přenese do hmatatelné podoby a první kusy vyrazí na své testovací období. Necheme a nemůže momentálně nic slibovat, pokud vše dopadne podle plánů, bude se v sezoně 2024 model testovat a do prodeje by měl zamířit v sezóně 2025. Těšíme se, co na novou Carmu MKIII řeknete. Věříme, že se čekání vyplatí a nová generace se bude líbit.

Carma třetí generace není jediným projektem, který v Qayronu připravujeme, ale o tom je zatím ještě brzy mluvit. Prozradit můžeme, že pracujeme i na dětských trail 20” a 24” kolech a v hledáčku máme i karbonový gravel.

Ať už sedláte naše modely kol nebo nám z dálky fandíte a držíte palce, moc si toho ceníme a jsme rádi, že do toho šlapete s námi. Díky!

 

Qayron team