Nový RAM CrMO - Všeuměl do terénu

Novinky
13. 10. 2022

Novinka v sortimentu pro příští rok je tady v plné kráse a to XC model RAM CrMO.

V minulosti byla ocel jediným materiálem, který se používal pro výrobu rámů, později ho však začaly vytlačovat rámy z hliníku a karbonu. Oproti hliníku však ocel disponuje vyšší pevností, pružností a nízkou unavitelností, nadruhou stranu jejím nedostatkem bylo a stále je, že podléhá korozi. 

To už ale naštěstí v dnešní době tak úplně neplatí, protože korozi řeší různé povrchové úpravy rámu. Rám na naší novince je například ošetřen antikorozivni upravou Black ED, takže tady koroze nemá žádnou šanci.

Asi největší nevýhodou oceli oproti ostatním materiálům byla a stále částečně je, jeho vysoká hmotnost. Ovšem to se pomalu s příchodem nových technologií smazává a špičkové, zeslabované ocelové rámy, již takovou hmotnost nemají, stejně jako ten náš.

Navíc v poslední době se tyto “stylovky” dostaly zase do popředí zájmů mnoha bajkerů a to právě díky svým vlastnostem. Jelikož jízda na tohle rámu je maximálně pohodlná a komfortní, díky tomu že ocel pohlcuje vibrace z jízdy v nerovném terénu.

V příštím roce vám tedy i my nabídneme skvělé XC modely RAM ve verzi s CrMo rámem a věříme, že se vám budou líbit, stejně jako nám!

A máte se na co těšit, což je zřejmé z fotogalerií níže.